Necesar blat: 4 oua, 5 lg zahar, 1 plic zahar vanilat, 5 lg faina, 1 plic praf de copt, 1 plic budinca de cacao Dr.Oetker.
Necesar crema 1: 6 mere, 3 lg zahar, 1 lgta scortisoara, 5 lg vin alb dulce.
Necesar crema 2: 400 g branza dulce, 100 g smantana, 2 galbenusuri, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina, 10 ml esenta de rom, 1 lg zeama lamaie.
Am taiat merele curatate de casuta samburilor, dar nu si de coaja. Voi ar trebui sa le curatati si de coaja!!! Le-am amestecat cu zaharul si scortisoara si le-am lasat sa se intrepatrunda. Cand si-au lasat sucul, le-am pus intr-o craticioara pe foc la calit, amestecat cu vinul alb dulce, unde le-am lasat pana s-au inmuiat bine.
Am facut blatul, amestecand toate ingredientele, si l-am copt cam 20 min. L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat in doua pe orizontala.
Crema am facut-o, batand bine branza cu smantana, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie. Gelatina am pus-o la inmuiat pentru 10 min in 100 ml apa intr-un ibric mic, pe care, mai apoi, l-am pus pe foc, intr-un ibric mai mare cu apa fierbinte, pentru 1 minut. Am lasat sa se racoreasca un pic, apoi am amestecat-o in compozitia de branza, pe care am dat-o la frigider vreo jumatate de ora.
Am tapetat tava in care am copt blatul cu folie alimentara, si am asamblat prajitura acolo.
Cu siropul lasat de mere am insiropat feliile de blat. Am asezat uniform peste blat, stratul de mere calite, apoi deasupra crema de branza si am intins-o uniform pe felia de blat insiropata, apoi am pus capacul (cealalta felie de blat). Am strans folia alimentara si l-am dat la frigider cateva ore bune sa se intareasca crema.
Observatii: Minunata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu