marți, 10 septembrie 2013

PRAJITURA CU MERE SI CIOCOLATA

Necesar: 4 oua, 11 lg zahar, 250 ml lapte, 50 ml esenta de vanilie, 8 lg ulei, 400 g faina, 1 plic praf de copt, 5 lg iaurt simplu, 100 g nuca macinata, 6 mere, 20 prune, vreo 10 - 12 bomboane de ciocolata.


Am taiat merele prunele feliute si le-am presarat cu 1 lg zahar.
Am pus 50 ml de lapte si 1 lg de ulei intr-un ibric, unde am pus si bomboanele de ciocolata, taiate cu cutitul. Am pus pe foc, mestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca, pana s-au topit. Am lasat la racit.
Am batut oualele cu 10 lg de zahar, 7 lg ulei, esenta de vanilie, 200 ml lapte, 5 lg iaurt si faina amestecata cu praful de copt.
Am turnat amestecul in tava, pe hartie de copt, rezultand 2 tavi de 20 x 20 cm. Deasupra am pus merele, amestecate cu ciocolata si nuca macinata, si am pus pe deasupra prajiturii.
Deasupra am turnat ciocolata, apoi am asezat prunele si am presarat nuca macinata.

Am dat la cuptorul incins cam 35-40 min, pana a trecut testul scobitorii (in blat, nu in fructe, da?).
Am lasat sa se raceasca complet, inainte sa o tai.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu