Nu mai facusem un tort de biscuiti….ohoho…de vreo 20 de
ani…din vremea in care una dintre verisoarele mele facea un fel de tort de biscuiti, pe care
nu-l gustam niciodata….din cauza ca folosea biscuiti populari (care mie nu-mi
plac nici in pantofi)…..dar mai ales din
cauza ca lingea toate lingurile, toate paletele mixerului, toate castroanele si
toate degetele, pana termina de montat tortul!!!
Necesar: 2 pachete biscuiti Petit Beurre (700g), 200 ml
lapte, 1 pachet margarina 250g, 4 lg zahar pudra, 150 ml frisca lichida,
ciocolata 300 g, 2 lg ulei, 100 g nuca macinata, 1 esenta rom.
Am faramitat biscuitii cu mana si i-am stropit cu lapte.
Am pus intr-un ibric mai mare apa pe foc , iar intr-unul mai
mic 2 lg de ulei si ciocolata rupta in bucati (aveam 2 tablete, una cu rom, una
amaruie, un ou kinder si 2 mosi).
Am frecat margarina moale cu zaharul pudra pana s-a aerat,
am adaugat nuca macinata si esenta de
rom. Am adaugat frisca batuta tare si ciocolata topita si racorita.
Am turnat crema asta peste biscuitii faramitati si am
omogenizat bine.
Am pus folie
alimentara, unsa cu ciocolata topita, in
forma de blat de tort si am asezat compozitia, apasand cu scula (nu stiu cum se
cheama) de facut piure, incercand sa elimin toate golurile.
Am dat la rece. Ii
ajunge o ora.
La servire, am intors cu fundul in sus, si peste ciocolata
(care s-a transferat de pe folie pe tort) am presarat nuca de cocos rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu