marți, 24 septembrie 2013

"INGHETATA LA CUPTOR"

Am gasit la Mega niste cornete si ma gandisem ca o sa le folosesc la vreo reteta de inghetata, dar intre timp a venit cu pasi repezi toamna si parca merge mai bine ceva cald, nu?

Necesar: 4 oua foarte mari, 120 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 10 ml  esenta de vanilie, 1 lgta coaja de lamaie rasa, 100 ml lapte, 200 g faina, 3 lg ulei, 1 la cacao, 9 cornete de inghetata, cateva alune prajite.
Am amestecat toate ingredientele, mai putin cacaua. Am scos intr-un castronel putina compozitie, pe care am amestecat-o cu cacaua. Am pus cu polonicul mic in cornet aluat, alternand culorile, iar deasupra am pus alune taiate cu cutitul. Am pus la cuptor  cam 25-30 min.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu