Stiti ca Dr.Oetker are un musuroi de cartita negru. Asa ca am hotarat sa fac unul alb !
Sigur ca nu ati mai vazut musuroaie albe, dar mai si ninge
afara, nu?
Necesar blat: 3 oua, 7 lg zahar, 4 lg ulei, 2 plicuri zahar
vanilat, 1 plic praf de copt, 100 ml lapte, 8-10 lg faina, 1 esenta vanilie.
Necesar crema: 2 banane coapte, 200 ml frisca lichida
Meggle, 2 iaurturi Zuzu cu banane, 50 ml lapte.
Am facut blatul, batand bine cele trei oua cu zaharul,
uleiul, zaharul vanilat, laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Am pus in forma rotunda mica de tort, pe hartie de copt, si am
lasat in cuptorul incins cam 30-35 min, la foc potrivit.
Intre timp am facut crema, batand bine frisca, pana s-a
intarit, dupa care am incorporat usor si iaurturile. Iese asa de legata, ca a
trebuit sa o mai “fluidizez” un pic cu cateva lg de lapte.
Cand blatul s-a racit, am decupat rotund pe deasupra,
scobind usor inauntru cu o lingurita, cu grija sa nu ajungem la fund, si pastrand
nedecupat cam 1,5 cm de la marginea tortului. Ce scoatem din blat nu aruncam!
In interior am insiropat usor cu un pic de lapte
si am asezat 3 lg de crema. Deasupra am venit cu un strat generos de felii de banana
taiate subtirel, apoi cu crema multa, dand usor forma de musuroi. Cu firimiturile din interiorul blatului acoperim
crema, apasand usor sa se lipeasca bine de crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu