vineri, 16 octombrie 2015

NEGRESA CU PERE SI ALUNE

Necesar: 5 oua, 20 lg zahar, 15 lg ulei, 23 lg apa calduta, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 2 lg cacao, 2 lg pudra de roscove, 1 esenta de rom, 4 pere, 3 lg alune maruntite, 2 lg zahar pudra.

Am batut bine oualele cu zaharul, uleiul, apa calduta, zaharul vanilat si esenta de rom. Am adaugat perele curatate de coaja si de seminte, date prin blender, alunele prajite si  maruntite  si, la sfarsit,  prafurile cernute impreuna (faina, cacao, pudra de roscove, praf de copt).

Am turnat in tava mare, pe hartie de copt, si am lasat in cuptorul incins, la foc potrivit, cam 35-40 min.


Am taiat-o dupa ce s-a racit, iar la servire, am presarat pe deasupra ei zahar pudra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu