Este una din preferatele mele, va spun de la inceput! Dupa ce o sa o faceti si voi, o sa vi se intample acelasi lucru !
Necesar: 5 kg gogosari, ½ l otet, 1 cana zahar, 1 cana ulei, 500 g bulion, 2
lg sare mare, 1 lg piper boabe, 1 lg boabe de mustar, 3 foi de dafin.
Se spala si se curata
gogosarii de cotoare si de seminte. Se taie feliute.
Intr-un vas
incapator, mai inalt, se pun toate la fiert , mai putin gogosarii.
Cand lichidul da in clocot, se introduce cate o transa de gogosari (cat sa fie
acoperiti de lichid), si se lasa cam 10 minute, pana se inmoaie bine. Se repeta
operatiunea ori de cate ori este nevoie.
Se scot intr-un
vas, pana se termina toti gogosarii. Se pun imediat in borcane, presand un pic
sa nu ramana spatii goale, si se toarna deasupra sosul de bulion.
Se pot folosi si ca salata
si ca garnitura.
Observatii: Nu necesita
niciun fel de conservant, se tin foarte bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu