luni, 12 octombrie 2015

GOGOSARI IN BULION

Este una din preferatele mele, va spun de la inceput! Dupa ce o sa o faceti si voi, o sa vi se intample acelasi lucru !

Necesar:  5 kg gogosari, ½ l otet, 1 cana  zahar, 1 cana ulei, 500 g bulion,  2 lg  sare mare, 1 lg piper boabe, 1 lg boabe de mustar, 3 foi de dafin.

Se spala si se curata gogosarii de cotoare si de seminte. Se taie feliute.

Intr-un vas incapator, mai inalt,  se pun toate la fiert , mai putin  gogosarii. 

Cand lichidul da in clocot, se introduce cate o transa de gogosari (cat sa fie acoperiti de lichid), si se lasa cam 10 minute, pana se inmoaie bine. Se repeta operatiunea ori de  cate ori este nevoie. 

Se scot intr-un vas, pana se termina toti gogosarii. Se pun imediat in borcane, presand un pic sa nu ramana spatii goale, si se toarna deasupra sosul de bulion.

Se pot folosi si ca salata si ca garnitura.


Observatii: Nu necesita niciun fel de conservant, se tin foarte bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu