Este o munca prea mica in comparatie cu rezultatul obtinut,
atat ca aspect, cat si ca gust!
Necesar: ½ foietaj (425 g), 100 g branza feta, 1 ou, 1 lg
mac.
Am lasat sa se dezghete foietajul, dupa care l-am taiat in
dreptunghiuri destul de mari (cam de 15/20 cm), pe care le-am “franjurat” pe
laturile lungi. Sa va asigurati ca foietajul este destul de moale cand il manevrati, altfel, daca este
inca inghetat, nu se intinde si se rupe.
Am faramitat un pic branza feta intr-un castron si am
amestecat-o cu ½ lg de mac.
Am repartizat
amestecul (nu foarte mult) pe toata
lungimea dreptunghiului de foietaj, si m-am
apucat sa-l impletesc, trecand
fiecare fasie opusa, peste umplutura si peste fasia de dinaintea ei. La capat,
am presat un pic sa inchid, sa nu se desfaca la copt. Daca va uitati la poze,
va prindeti cum sa faceti, nu e deloc complicat!
Am uns cu ou batut, am presarat cu mac sip e deasupra si am dat la cuptorul incins pentru 12-15 min,
pana s-a rumenit.
Merita facut, au iesit foarte gustoase, si ar trebui inclusa in meniul de petreceri, si pentru mari si pentru mici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu