marți, 2 iunie 2015

BISCUITI CU GHIMBIR SI POMELO CONFIAT

Am vrut sa incerc gustul ghimbirului in biscuiti. Am citit cum ca ghimbirul uscat, pudra, e bun pentru prajituri, pentru ca nu mai are  gustul iute al celui proaspat. Si nu le-am facut simple, mi s-a parut ca se potrivesc bine cu pomelo confiat.

Necesar: 500 g faina, un praf de sare, 250 g margarina, 2 oua, 200 g zahar pudra, 2 lg rase cu pudra de ghimbir, cubulete de pomelo confiat.

Am pus faina intr-un castron mai mare si am amestecat-o cu un praf de sare, cu zaharul pudra si cu ghimbirul pudra. Am facut o gropita in mijlocul amestecului de faina si am adaugat margarina inmuiata bine si  oualele batute. Am framantat energic, pana s-a omogenizat si s-a dezlipit de pe peretii castronului, apoi am pus la frigider, intr-o punga de plastic, pentru jumatate de ora.

Am scos de la frigider si am intins o  foaie subtire (de 5 mm), din care am decupat cu o forma de floare. Pe fiecare floare am pus cate un cubulet de pomelo confiat. 

Aveam si ghimbir confiat, dar am zis sa nu exagerez.

Din marginile ramase dupa decupare, am format o noua foaie, am decupat din nou, pana s-a epuizat cu totul.

Am pus pe hartie de copt, in tava, la cuptorul incins, pentru 10-12 minute la foc potrivit. 

Bun-bun, mergea si un pic mai mult ghimbir pudra !






2 comentarii:

  1. M-ar interesa cu ce am putea inlocui pomelo confiat.Multumesc mult.
    Cu stima,
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu absolut orice va place. Nu este o regula. Le puteti lasa simple sau puteti folosi fructe confiate (papaya, ananas) sau deshidratate (cirese, stafide, coacaze, caise).....

    RăspundețiȘtergere