O reteta, pe cat de simpla, pe atat de economicoasa (de timp) si trebuincioasa. In plus, va da ocazia sa folositi merele care va plac, fara a recurge la "gloantele" uscate si inghetate, pe care le gasim iarna in piete.
Necesar: mere, cate si de care vreti, borcane cu capac.
Merele, curatate de coaja si samburi, se dau prin razatoarea mare. Umpleti borcanele cu ele, asa cum sunt, fara sa le mai faceti nimic. Puneti capacul strans bine si puneti la fiert, pana clocoteste apa si inca 15 minute, dupa ce clocoteste.
Nu va speriati daca oxideaza merele, se vor albi la fierberea borcanelor. Nu necesita nici un fel de conservant sau adaos de apa. Totul este ca, inaintea fierberii sa va asigurati ca borcanele s-au inchis etans.
Eu am pus si un pic de zahar in ele si s-au tinut si asa.
Observatii: In afara de placinta, le puteti folosi la orice tip de prajitura, a carei reteta presupune mere rase.
...tin peste iarna?.......interesant modul de conservare al merelor...multumesc pentru idee
RăspundețiȘtergereSigur ca tin. Au fost super bune, si scutesc foarte mult timp cand esti in graba!
RăspundețiȘtergerePt siguranta, poti pune o firimitura de aspirina, sau aceasta nu suporta fierberea? Nu detin o camara care sa ma satisfaca.... Pupici! RV
RăspundețiȘtergereNu cred ca aspirina face rau, dar nu am incercat sa-ti pot spune cu siguranta! Insa, te aigur, merele se tin fara probleme, doar sterilizate ca mai sus, cu conditia sa aiba capacele foarte bine inchise!
RăspundețiȘtergereSpune-mi, te rog, merele de vara, pot fi procesate cu tot cu coaja? ERIKA Pupicei
RăspundețiȘtergereMie, personal, nu-mi place coaja marului, asa ca nu o folosesc, dar nu cred ca face rau :)!
RăspundețiȘtergere