miercuri, 11 ianuarie 2012

MINI ECLERE


Cand vrei sa faci ceva spornic si bun, pentru prietenii copiilor tai, fa mini eclere!
Necesar: pentru coji: 150 lg apa rece, 150 g unt /margarina, 220 g faina, 5 oua.

Am pus apa si margarina la fiert. In momentul in care a inceput sa fiarba, am luat de pe foc si am adaugat toata faina, cu grija totusi sa nu faca cocoloase. Am  amestecat foarte bine si am adaugat ouale pe rand, adaugand-ul pe urmatorul,  abia cand cel de dinaintea lui era bine incorporat. Sau le puteti bate pe toate si turna cate putin, amestecand foarte bine.
Intr-o tava, tapetata bineinteles cu hartie de copt, am facut cu o punguta gaurita la capat (pentru ca posh-ul meu si-a dat duhul déjà), bastonase. Puteti face si gramajoare ca gogoselele. Am pus in cuptorul incalzit pentru vreo 25 min. Cand sunt gata sunt rumenite si dublate ca volum (asa ca atentie la asezarea in tava!).
Atentie: nu deschideti in timpul asta usa cuptorului!!!
Daca vreti sa vedeti ce se intampla cu ele si cum cresc, si aveti bec la aragaz, folositi-l,  sa va satisfaceti curiozitatea, dar nu deschideti usa!
Crema: 1 plic de budinca de vanilie, 400 ml lapte, 3 lg zahar, 200 g unt/margarina.
Glazura: 1 plic glazura de ciocolata de la Dr.Oetker, 2 lg apa.
 Se face budinca conform instructiunilor de pe plic, folosind mai putin lapte decat scrie, se raceste un pic si se amesteca cu margarina. Dupa ce s-a racit complet, se umplu capacelele de eclere, racite si taiate pe jumatate (doar pe o parte), cu crema. Deasupra cremei se pune un strat subtire de frisca, iar partea de deasupra se unge cu o glazura de ciocolata.
Observatii: Daca va grabiti foarte tare,  crema o puteti face din plicuri de crema pentru prajituri de la Dr. Oetker.
Eu nu am mai apucat sa pun si frisca in singurele eclere pe care am mai reusit sa le pozez, desi din cantitatile astea ies destule!
Cand lucrezi cu copiii, trebuie sa ai o dexteritate de magician, sa apuci sa faci poze, inainte ca ei
sa-si exercite talentele de a le face sa dispara!!!















Un comentariu: