marți, 28 mai 2013

SOCATA

Asta este o bautura pe care o facea matusa mea si care ne facea zilele calduroase ale copilariei (dar nu chiar ca astea de acum) sa treaca mai “delicioase”. In plus, parca ne dadea, si un pic de euforie, de la slaba sa alcoolizare :) .

Necesar: 2 maini flori de soc, 600 g zahar, 1 lamaie, 3-4 g drojdie uscata, 12 l apa.

Am spalat bine florile de soc, sa scot din ele praful si ganganiile care stateau la taifas si le-am scurs, apoi le-am pus in borcanul de 12 l. Deasupra am pus zaharul, drojdia uscata si lamaia taiata, cu tot cu coaja. Am acoperit borcanul cu tifon si l-am dat in curte la soare, cu intentia de a-l lasa acolo 4 zile. Numai ca a plouat 3 zile la rand, si nu prea a fost soare, asa ca am acoperit borcanul si cu un capac si am prelungit termenul cu inca o zi.
L-am tras din borcan in sticle de plastic, pe care le pastrez la frigider, pana la consumare, altfel ar fi in stare sa-mi redecoreze bucataria.

A iesit foarte buna, dar mi-ar fi placut sa fie un pic mai dulce.







2 comentarii:

  1. Pot comanda si din Canada???

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca ti-l trimit in ziua in care o fac, fermenteaza pe drum si ajunge la tine, tocmai bun de pus la masa!!!

    RăspundețiȘtergere