Nu-i asa ca suna mai bine decat „prajitura cu morcov”?
Un copil circumspect,
care a zis ca el credea ca prajitura cu morcov trebuie sa aiba gust de tocana
de legume, a ras o farfurie intreaga pe nerasuflate J !
Necesar: 6 oua, 10 lg
zahar, 7 lg ulei, 11 lg faina, 1 plic praf de copt, 1 esenta de rom, 5 morcovi
mari, 100 g nuca, 1 lg scortisoara, 1 lgta anason, ½ lgta cuisoare pudra, 1
plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetker, 200 ml frisca lichida Meggle, 200 ml
lapte, ½ cutiuta ornamente de ciocolata de la Dr Oetker.
Am ras morcovul, nu foarte marunt, si l-am pus cu 3 lg de zahar, intr-un castron
sa se inmoaie si sa iasa sucul din el. L-am lasat cam 15-20 min, dupa care l-am
calit in tigaie (ca pe dovleac), cu tot cu lichidul ramas, adaugand si ½ din scortisoara, pana s-a dus
tot sucul.
Am facut blatul: am batut oualele intregi cu restul de zaharul,
pana s-a dublat volumul, am adaugat uleiul, esenta, nuca macinata cu sucitorul, si morcovul calit, apoi faina amestecata cu
praful de copt si restul de condimente. Am
pus in tava mai inalta (27x40x7cm), pe hartie de copt si am lasat cam 20-25 min
la cuptorul incins.
Am lasat blatul sa se raceasca si am decupat un capac de
deasupra cat sa-l nivelez, pe care capac, l-am faramitat intr-un castron,
inainte sa treaca vreo termita si sa ma lase fara el.
Am facut crema rapid: am batut frisca tare, am adaugat praful de Crem Ole si
laptele.
Peste blatul insiropat cu cateva linguri de lapte, am intins
bine crema, iar peste crema am presarat frimiturile de blat si ornamentele de
ciocolata.
Am lasat la rece la frigider (lasati macar o ora), sa se intrepatrunda aromele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu