Pai nu faceam eu o lipie calda care sa mearga cu puiul condimentat la cuptor?
Necesar: 500 g faina, 1 ou, 20 g drojdie proaspata, 100 ml
lapte, 1 lg zahar, 1 lg sare (rasa), 2 lg ulei, 3-4 rosii cherry, 3-4 masline
negre mari, 2 fire de ceapa verde, ½ lgta
rozmarin uscat.
Am facut maiaua: in laptele caldut am dizolvat drojdia
proaspata, peste care am pus lingura de zahar (rasa) si 2 lg de faina.
Am amestecat usor si am
lasat-o sa actioneze, intr-un castron inalt (de mixer) acoperit. A crescut
imediat (in vreo 15 min).
Intr-un
lighenas, am pus toata faina, amestecata cu sarea , am facut o adancitura in
care am pus oul batut (din care am pastrat foarte putin pentru uns) si maiaua
crescuta. Am framantat bine, adaugand treptat si uleiul.
Coca rezultata am
pus-o in alt lighenas, uns cu ulei, acoperita cu un servet de bucatarie. Am lasat
la caldurica peste o ora, ca m-am luat cu alta treaba.
Am mutat coca crescuta pe masa, si am mai
framantat-o un pic. Am intins-o cu degetele direct pe tava (pe foaie de copt)
si am facut adanciturile cu degetele indoite. Am pus
in tava de la aragaz, dar daca o vreti perfect rotunda, o puneti intr-o tava
rotunda.
Pe deasupra am uns cu restul de ou batut pastrat, am tocat
maruntel si maslinele si rosiutele, la fel si partea verde de la ceapa. Le-am
presarat pe toate pe deasupra, impreuna cu rozmarinul.
Am mai lasat 10 min sa
mai creasca, dupa care am bagat- o la cuptorul incins, unde am lasat-o cam 20-25 min (depinde de cat de groasa ati intins-o).
Este senzationala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu