Ce „deserturi” tineti voi minte de cand erati copii?
Vorbesc
cu cei de-o seama cu mine, care au copilarit in epoca lipsurilor, cand mamele
noastre erau adevarate maestre si puteau sa scoata din 3 ingrediente un fel de
mancare sau o prajitura.
Pentru ca acum sunt si eu mama...dar am la dispozitie
orice ingredient care imi trece prin cap (de fapt, prin bucatarie 😉 ) , am refacut si adaugat la reteta
diverse.
Necesar: 1 pachet de macaroane (500g), 2 lg ulei, 5 lg
pesmet, 5 lg zahar, 5 lg nuci macinate marunt, 2 lg stafide, 1 lg fulgi de
migdale.
Am fiert macaroanele si le-am trecut scurt printr-un jet de apa rece,
dupa care le-am scurs bine si le-am pus intr-un castron.
Intr-o tigaie adanca, am pus 2 lg de ulei si
cand s-a incins am adaugat pesmetul si l-am mestecat mereu pana s-a rumenit,
apoi am pus si zaharul, si nuca si stafidele, si am am mai mestecat de cateva
ori.
Am luat de pe foc si am pus peste macaroane, si le-am
amestecat usor sa nu le rup.
La servire am adaugat si fulgii de migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu