Sunt asa de usor de facut, ca o sa-i faceti mereu J!
Necesar: 100 g unt (margarina), 5 lg zahar, 2 oua, 12 lg
faina, 1 lg cu varf coaja de portocala rasa (cu zahar), bombonele foarte mici
de zahar si ciocolata pt ornat.
Am frecat bine untul cu zaharul, pana s-a topit, apoi am
adaugat oualele, si coaja de portocala, apoi faina treptat. Cand incepe sa se
ingroase compozitia, lasati deoparte mixerul si treceti pe manual (asta daca nu
cumva aveti un robot de bucatarie in dotare; eu nu am asa ca...). Incorporati faina treptat, pana ajunge sa se dezlipeasca
aluatul de castron, dar si de mana.
Il lasati sa se odihneasca vreo 15 min, timp in care puteti
sa dati drumul la cuptor, sa pregatiti tavile cu hartie de copt, sa va cautati
formele cu care veti decupa J...
Am intins foaia la jumatate de cm grosime si am decupat cu
diverse forme. Am pus intr-un castronel ornamentele. Dupa decupare, le presam
un pic in castron sa le lipeasca ornamentele si le puneam in tava pe hartia de
copt.
La cuptorul incins trebuie sa stea 10-12 min. Se coc
imediat.
Au avut gust adevarat de portocala.
Observatii: Sa nu intindeti foaia subtire, se vor arde.
PS: La mine in casa toate portocalele si lamaile, indiferent
de forma sub care se vor consuma, trec
mai intai pe la razatoare. Pun zahar peste razuiala si le pun in borcan. Se tin
foarte bine, nu necesita pastrarea la frigider (cu conditia sa fie acoperite cu
zahar).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu