De ce sa nu putem face acasa shaorma?
Doar pentru
ca nu avem toata carnea aia infipta intr-o tepusa J ? Nu va dau cantitati la
cele de mai jos, pentru ca nu stiu pentru cate persoane va trebuie, cat sunt de
mancacioase J ,
si din care ingredient preferati sa puneti mai mult sau mai putin. Va redau
procedeul meu si voi adaptati cantitatile.
Necesar: pulpe pui superioare dezosate/ cotlet porc, lipii
libaneze, castraveti si gogosari murati, maioneza, cartofi normali si cartofi
dulci, kechup, ceapa uscata, ceapa verde, 3 catei usturoi.
O punga de lipii are 10 buc.
Pulpele de pui superioare, dezosate de mine si condimentate,
plus cotletul de porc, condimentat si el, le-am scos de la congelator si le-am
lasat sa se dezghete din timp. Le-am pus pe tigaia gratar, pe aragaz, si le-am
facut bine.
In timpul asta am pus la
prajit si ambele feluri de cartofi.
Am taiat felii rotunde castravetii murati
si ceapa verde, fasii gogosarul si ceapa uscata.
Am facut maioneza din pufuleti
(https://vulpeacofetar.blogspot.com/2013/01/maioneza-de-post-din-pufuleti.html ) si am adaugat in ea cateii de
usturoi, dati prin razatoarea cea mai mica.
Carnea am taiat-o cu cutitul
bucati mai maricele, sa se simta. Am pus toate ingredientele la indemana in
castroane, pentru ca la asamblarea shaormei trebuie sa te misti repede.
Tigaia gratar, spalata, am pus-o inapoi pe aragaz sa se incinga,
sa pot incalzi lipiile. Daca nu le incalziti un pic, nu devin flexibile si se
vor rupe la impachetat. O sa le simtiti la mana.
Am uns lipia cu maioneza, am pus de toate din plin, am pus
kechup peste si am rulat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu