Am vazut o distribuire pe facebook a unei retete de
prajituri din 4 ingrediente: oua, zahar, faina si mere.
Prea arata bine si era
laudata, asa ca am zis sa testeze si institutul meu.
Necesar: 3 oua, 3 mere,
200 g zahar, 150 g faina.
Oualele batute bine
cu zaharul, apoi cu faina incorporata, le-am impartit in doua parti. Una
a ajuns in tava rotunda, de blat de tort, pe hartie de copt. Peste ea am pus
merele taiate feliute subtiri, si am turnat a doua parte din compozitie.
La cuptor scria in reteta 50 min la 180o. Eu l-am
pus la temperatura maxima la mine si a fost gata in 30 min.
A iesit o prajitura
pufoasa, cu partea de sus crocanta, care se spargea la taiat.
Ca orice prajitura cu mere, e mai buna rece... a
doua zi, cand merele si-au lasat tot sucul si au insiropat prajitura.
A fost buna, nu zic nu, dar muuult prea dulce, iar partea de deasupra, cea crocanta, avea gust
pregnant de oua, asa ca eu as face prajitura asta cu 6 ingrediente si as adauga
un pic de scortisoara sau anason, si niste nuca macinata, si as reduce zaharul
la jumate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu