Stiu ca „prafurile” nu sunt bune si incerc sa le ocolesc cat
pot, dar cand ma grabesc, si vreau o prajitura gustoasa, mai „gresesc” si eu...
Necesar blat: 5 oua, 12 lg zahar, 7 lg ulei, 1 esenta rom,
100 ml lapte, 12-14 lg faina, 1 plic praf de copt, 1 lgta rasa scortisoara, 200
g nuca macinata.
Necesar crema: 1 plic Crem Ole de vanilie, 250 ml frisca
lichida, 150 ml lapte.
Am batut oualele cu zaharul
pana si-a triplat volumul, apoi am adaugat uleiul si am mixat bine. Am adaugat laptele
si esenta de rom, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Din nuca macinata am oprit 2 linguri pentru ornat, restul am
amestecat-o cu scortisoara si am pus-o in compozitie.
In tava inalta
(27x40x7cm) am turnat toata compozitia pe hartie de copt si am pus-o pentru 30
min in cuptorul incins, la cea mai mare temperatura. Cand a trecut proba cu batul de frigaruie ...e
gata.
Crema se face rapid, asa ca am facut-o abia cand blatul s-a
racorit. Am batut bine frisca lichida
pana s-a intarit, apoi am adaugat plicul de crem ole si laptele. Daca vi se
pare ca este prea tare, mai puneti cate o lg de lapte, pana ajunge la
consistenta dorita.
Blatul racit l-am taiat in doua pe orizontala, scotand „capacul”
(1/3 din blat).
Partea de jos am insiropat-o cu cateva lg de lapte, iar cea de
deasupra am faramitat-o si am pus-o intr-un castron. Dupa ce am intins crema
bine, am presarat frimiturile de blat si am apasat usor sa se lipeasca de
crema, fara sa le turtesc prea tare.
Am presarat si nuca deasupra si betisoare de cioco si am pus-o la rece cateva ore.
Am presarat si nuca deasupra si betisoare de cioco si am pus-o la rece cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu