sâmbătă, 16 februarie 2013

FRIPTURA DE IEPURE LA CUPTOR

Necesar: 1 iepure, 1 plic condimente pentru friptura (sau gratar), 1 lg cimbru uscat, 1 lg rozmarin,1 lg boia dulce,  1 cana vin alb, 2 lg otet, 5 lg ulei masline, 1 ceasca de apa.
Am taiat iepurele in bucati, scotand mai intai pulpele, apoi pieptul si spatele. Am facut un amestec din vin, apa, otet, ulei de masline si toate condimentele, plus sare si piper, si am turnat peste bucatile de iepure, intr-o casoleta mai mare cu capac, pe care am dat-o la frigider, la marinat,  pentru o saptamana.
Dupa odihna de la frigider, am pus bucatile  marinate intr-o tava, pe care am lasat-o la cuptor, pana s-a copt bine, si carnea incepuse sa se desprinda de pe oase (aproximativ 1 ora).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu