miercuri, 7 mai 2014

CRENVURSTI IN ALUAT

Foarte apreciati de copii acesti crenvursti in “pijamale”.
 Necesar: 1 crenvurst de fiecare persoana (sau 2 J), aluat de foietaj, 1 ou, 1 lg de susan.
 Am fiert un pic crenvurstii, dar voi nu mai faceti asta ca o sa pocneasca la cuptor (ca mie J). Cantitatea de aluat o stabiliti in functie de nr de crenvursti, pe care il stabiliti in functie de nr de persoane. Pentru fiecare crenvurst va trebuie doua fasiute de aluat subtirele de 1 cm, pe latimea aluatului sau una singura pa lungimea lui.
Se infasoara crenvurstiul in fasia de aluat, se unge cu oul batut bine si se presara deasupra susan (sau mac, chimen sau alte seminte care va plac).
Se lasa la cuptor cam 12-15 min, pana este gata foietajul.
Observatii: Eu i-am fiert inainte si au plesnit la cuptor, dar aluatul nu i-a lasat sa se expandeze  in toate partile. Sa nu-i asezati prea aproape unul de altul, sa aiba loc foietajul sa creasca si sa nu se lipeasca intre ei,  altfel ramane crud foietajul.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu