Avantajul granitelor deschise (de dupa ‘89) si al importurilor, (pentru ca la export, nu mai dam probabil nimic, in afara de toti specialistii nostrii si copii cu capacitati intelectuale deosebite), este ca gasesti ce vrei tu la piata, indiferent de sezon. Asa ca am cumparat dovlecei, pe care i-am facut o parte pe gratar si o parte umpluti cu orez, ca tot suntem in post.
Necesar: 3 dovlecei tineri dar mai grasi, 150 g orez, 1 ceapa mare, 1 ardei rosu, 1 lg amestec de legume uscate pentru ciorba.
Dovleceii i-am curat de coaja, i-am taiat in trei pe fiecare, si i-am scobit cu grija si cu lingurita, pe trei sferturi. Adica sa nu iesiti cu lingurita pe partea cealalta, altfel o sa va curga umplutura. Am pus ceapa tocata la calit, cu ardeiul si legumele uscate, apoi am adaugat si orezul. Am adaugat cate putina apa, pana cand s-a facut orezul, apoi am potrivit de sare si piper. Am umplut dovleceii cu orez, i-am pus in tava, langa cartofi fierti in prealabil, stropiti cu putin ulei, sare si piper, si am dat la cuptor. Sa nu se usuce prea tare orezul, puteti pune deasupra o folie de aluminiu. Am lasat la cuptor pana s-au inmuiat dovleceii, si intra usor furculita in ei.
Am servit cu morcovi murati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu