Necesar: 700 g castraveti murati (in saramura), 2 palme de curcan (partea superioara a pulpelor), 2 cepe, 5 lg bulion.
Am scos pielea si osul si le-am taiat bucatele, apoi le-am pus in ulei incins sa se caleasca. Cand au fost gata am adaugat si ceapa taiata felii si le-am mai lasat cam 10 minute. In timpul asta am taiat castravetii felii, i-am scurs bine si i-am pus si pe ei in tigaie. Am subtiat bulionul cu o cana mare de apa si l-am pus peste carnita. Este important sa fie totul acoperit de lichid sa fiarba si sa inmoaie castravetii. Am mutat totul intr-o cratita si am lasat pe foc pana a dat in clocot si a mai scazut putin. Am adaugat si un praf de piper.
Observatii: Daca vreti ca sosul sa fie mai legat, puteti adauga inainte de clocotul final, 1 lg de amidon (sau chiar faina), dar dizolvata inainte cu un pic de sos din cratita. Sa nu mai puneti sare!
Puteti sa o serviti cu fratii lor de la otet J!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu