miercuri, 28 martie 2012

MERE SI PERE IN ALUAT

Necesar: Aluat: 300 g faina, 150 g margarina, 80 g zahar, un praf sare, 1 ou, 2 plicuri zahar vanilat.
Necesar: 4 mere mai micute, 2 pere, 2 lg marmelada, 3 nuci, 6 cuburi mici margarina (1 cm).  

Am facut aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, l-am framantat bine si l-am pus la frigider pentru 30 minute. Am curatat merele si perele de coaja si de casuta samburilor. In fiecare interior am pus cate un cubulet de margarina, cate un miez de nuca rupt in doua, si am inchis scobitura in ambele parti cu marmelada. Nu am pus zahar, pentru ca imi place ca interiorul, sa fie putin acrisor, fata de dulcele exteriorului. Am scos aluatul din frigider si am intins foaia subtire (cam 5 mm). Am taiat patrate pentru mere si dreptunghiuri pentru pere. Am impachetat fructele in aluat inchizand si lipind bine, apoi le-am uns cu ou batut si le-am dat la cuptorul incins pentru 30 min.
Pentru ca imi ramasesera doua patratele de aluat, am decupat repede o jumatate de para, am taiat-o in doua, am uns cu marmelada, am impachetat si a iesit super!!!


Observatii: Sa nu va asteptati sa iasa ca in comert, pentru ca ala este foietaj, si se exfoliaza, iar al nostru este un aluat ca pentru biscuiti, un pic casant dupa coacere,  dar asteptati-va sa gustati ceva foarte bun!














Un comentariu: