Stie toata lumea cat de bune si de sanatoase sunt outele de prepelita, nu? Si cat sunt de iubite de copii pentru ca sunt micute si gata pictate!
Cum am o “filiera” rezonabila ca prêt, ma alimentez aproape in fiecare saptamana cu miniaturile astea gustoase! Si pot sa fac ...tot ce-mi trece prin cap, cu ele.
Necesar: 10-12 oua de prepelita (cate unul pentru fiecare feliuta de paine), 1 bagheta mare, 3-4 catei usturoi, 1 bucatica de branza de bivolita (sarata si uscata), 2 lg ulei masline, sare si piper.
Am taiat bagheta in felii subtirele (1 cm), si le-am pus in tava, pe hartie de copt, in cuptorul incins, pentru cateva minute. Le-am scos, le-am lasat 1 minut sa se usuce mai bine racindu-se, apoi le-am frecat cu usturoi si am picurat cu lingurita cate putin ulei de masline. Pe fiecare felie, am pus pe marginea ei branza de bivolita rasa, formandu-se o gropita in care am pus oul de prepelita. Am pus un praf fin de sare si unul de piper si le-am dat din nou la cuptor, unde le-am lasat pana s-a coagulat oul si s-a topit usor si branzica.
Sunt super bune si de efect. Gustul de branza si usturoi merge de minune cu oul de prepelita.
N-am mancat in viata mea asa bunatati...
RăspundețiȘtergereDe unde le mai scoti?
Creatie,nu gluma!
Ioana.