vineri, 30 septembrie 2011

PRAJITURA FANTA

PUTETI COMANDA AICI
Blat: 6 oua, 4 linguri faina, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 100  ml ulei.
Crema : 700 g branza de vaci, 300 g zahar pudra, 250 g unt/margarina, 5 pliculete de zahar vanilat, 2 lgte de coaja de lamaie rasa.
Glazura: 2 plicuri de budinca de vanilie, 750 ml fanta portocale, 6 lg zahar.

Se da drumul la cuptor la 180°C. Se separa oualele.  Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt.  Se adauga  uleiul cate un pic si se amesteca pana la omogenizare. Se tapeteaza o tava (26 cm × 36 cm) cu  hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 30 min, pana trece testul scobitorii. Se lasa blatul la racit in tava  si se pregateste crema
Branza de vaci se amesteca bine sa se desfaca, se adauga  untul  la temperatura camerei, apoi  zaharul pudra, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se freaca compozitia  pana ajunge ca o pasta (daca vreti puteti folosi si robotul de bucatarie).  Se verifica de zahar si daca mai trebuie se pot mai adauga 1-2 lg.  Se repartizeaza crema de branza peste blatul racit si se pune la frigider pentru 1 ora. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic folosind Fanta de portocale in loc de lapte. Se toarna budinca peste branza, repartizand-o uniform pe toata suprafata Se da din nou la rece  pana la momentul servirii cand se taie in forma dorita (patrate, romburi, dreptunghiuri).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu