Necesar:
Blat: 6 oua, 4 linguri faina, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 100 ml ulei
Crema : 700 g branza de vaci, 300 g zahar pudra, 250 g unt/margarina, 5 pliculete de zahar vanilat, 2 lgte de coaja de lamaie rasa
Glazura: 2 plicuri de budinca de ciocolata, 750 ml Pepsi , 6 lg zahar
Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaua si praful de copt. Se tapeteaza o tava (26 cm × 36 cm) cu hartie de copt. Se separa oualele. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si amestecul de faina. Se amesteca de cateva ori de jos in sus, apoi se adauga uleiul cate un pic si se amesteca pana la omogenizare. Compozitia se coace cam 30 min, pana trece testul scobitorii. Se lasa blatul la racit in tava si se pregateste crema. Branza de vaci se amesteca bine sa se desfaca, se adauga untul la temperatura camerei, apoi zaharul pudra, esenta de ciocolata si coaja de lamaie. Se freaca compozitia pana ajunge ca o pasta. Se verifica de zahar si daca mai trebuie se pot mai adauga 1-2 lg. Se repartizeaza crema de branza peste blatul racit si se pune la frigider pentru 1 ora. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic folosind Pepsi in loc de lapte. Se toarna budinca peste branza, repartizand-o uniform pe toata suprafata. Se da din nou la rece pana la momentul servirii cand se taie in forma dorita (patrate, romburi, dreptunghiuri).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu