Necesar: 5 oua, 8 lg zahar, 15 lg gris cu varf, 450 ml lapte, 5 plicuri
zahar vanilat, 1 lg coaja de lamaie, dulceata de care vreti (eu am pus de
gutui)
Se separa oualele. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc, se
adauga grisul cate putin, coaja de lamaie si 3 lg de lapte. Albusurile
batute tari cu 2 lg de zahar pudra se adauga la compozitia cu gris,
mestecand usor sa nu se lase. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se
introduce compozitia in cuptorul incalzit pentru 25 min. Se indulceste
laptele cu 2 lg zahar si cu zaharul vanilat si se toarna peste prajitura si
se mai introduce la cuptor pentru 5 min. Se da la rece pentru cateva ore.
Se taie rece si se garniseste fiecare bucatica cu 1 lgta de dulceata si un
mot de frisca.
Observatii: nu se taie calda pentru ca se rupe!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu