PUTETI COMANDA AICI
Reteta preluata de la Laura Laurentiu si adaptata de mine
Necesar: Pentru aluat: 500 g faina, 1 ou, 50 ml ulei, 220 ml iaurt simplu, 100 de grame de zahar, 1 praf de sare, 3 plicuri zahar vanilat, 7 grame de drojdie deshidratata, ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura: 5 mere curatate si rase, 2 lg de stafide, 4 lg de zahar, 1 lgta rasa de scortisoara, 1 galbenus pentru uns
Pentru glazura: 150 de grame de zahar pudra, zeama de lamaie
Mod de preparare: Din toate ingredientele se framanta aluatul. Se aseaza intr-un vas uns cu ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent. Merele rase se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca. Dupa ce aluatul a crescut, se rastoarna pe masa unsa cu ulei, se intinde intr-o foaie de 1 cm , se unge bine cu ulei, se fac pe fiecare latura cate doua crestaturi si se aduna catre mijloc partile opuse. Se acopera aluatul cu o folie alimentara si se lasa 15 minute, apoi se reia intinsul foii si toata operatiunea de mai sus, dupa care se mai lasa alte 15 min. Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0,5 cm pe care se repartizeaza uniform compozitia cu mere si stafide. Se pliaza aluatul in trei, pe latura cea mai lunga. Sulul obtinut se taie felii in grosime de 2 cm. Fiecare felie se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt. Se unge cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade pentru 10 min, apoi 15 min la 180 de grade , pana se rumenesc. Glazura se prepara amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza prajiturile fierbinti, imediat ce se scot de la copt (eu nu le-am mai glazurat)
Observatii: A doua zi sunt si mai fragede.Taiati cu un cutit bine ascutit altfel se zdrentuiesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu