vineri, 30 septembrie 2011

PRAJITURA CU DOVLEAC

Necesar: 5 oua, 1 pachet de margarina Unirea, 1 cana zahar, 1 praf de copt, 2 cani faina, ½  cana compot, un dovleac de placinta mic (1,5 – 2 kg).
Se taie si curata dovleacul de seminte. Se pune la cuptor, sa se coaca cu 2-3 lg de zahar presarat deasupra. Dupa ce s-a copt, se curata de pe coaja si se paseaza bine, apoi se adauga o lgta rasa de scortisoara.
Se topeste margarina la microunde (1 min) si se freaca bine cu zaharul si oualele intregi.  Se adauga compotul, dovleacul pasat si faina amestecata cu  praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se da compozitia la cuptor pentru 30-45 min.

Observatii: Este o prajitura super parfumata si aromata de la dovleac.

Un comentariu: