vineri, 30 septembrie 2011

PRAJITURA IN PATRU CULORI

Necesar:  5 oua, 250g margarina Unirea, 1 cana zahar, 4 zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 esenta de vanilie, 1 esenta de rom, 2 lg cacao, 2 cani faina, 2 plicuri budinca de vanilie, 2 plicuri budinca de capsuni, 700 ml Fanta de portocale, 700 ml Prigat capsuni.

Se bat oualele intregi cu zaharul si margarina moale. Se adauga laptele, zaharul vanilat si faina cu praful de copt. Se imparte compozitia in doua: una se lasa alba si adauga esenta de rom, in cealalta se adauga esenta de rom si cacaua. Se toarna  in tava tapetata cu hartie de copt, mai intai compozitia neagra, apoi deasupra fara sa se amestece, pe cea alba. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 30 min la foc mare. Se verifica cu scobitoarea si se scoate daca este gata.
Se pregatesc ambele budinci conform instructiunilor de pe plic, folosind suc in loc de lapte (Fanta de portocale pentru budinca de vanilie si Prigatul de capsuni pentru budinca de capsuni). Se racoresc budincile amestecand in ele sa nu se intareasca, si se toarna peste blatul racit, pe rand, in ordinea dorita. Se dau la rece pentru doua ore si abia dupa se taie.
 Observatii:  se poate face si cu Pepsi si budinca de cacao.. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu