COMENZI

Dragii mei,

Aproape toate prajiturile pe care le gasiti pe acest site se pot comanda printr-un email la mihaelavulpe75@gmail.com.

Cu stima,

Mihaela Vulpe







luni, 23 ianuarie 2012

SALAM DE BISCUITI


Nu mai facusem de ceva vreme un salam de biscuiti, asa ca m-am gandit sa repar acest neajuns in graba, fiindca tot aveam in casa ceea ce imi trebuia!!!

Necesar: 1 kg biscuiti Fitnes, 1 kg rahat colorat, 300 g nuca, 1 pachet margarina, 200 ml apa, 4 lg cacao, 2 esente rom, 20 lg zahar pudra, 3 zahar vanilat, 4 lg nuca cocos, folie alimentara.

Eu nu fac salamul de biscuiti cu clasicii biscuiti populari, pentru ca sunt tari si nu mai au nici un gust. Asa ca iau biscuiti Fitnes (adica asa scrie pe ei), care sunt si gustosi si moi, deci usor de pisat.
Am pisat biscuitii punand cate doi suprapusi si trecand cu facaletul peste ei. La  fel am procedat si cu nuca, pe care am pus-o peste biscuiti. Tot acolo am pus zaharul pudra, zaharul vanilat si cacaua. Am omogenizat bine amestecul si m-am apucat sa tai bucatele rahatul. Daca vreti sa nu vi se lipeasca cutitul dupa ce taiati doua trei bucati, puteti sa-l dati din cand in cand prin putina faina. Dupa ce am taiat tot rahatul cubulete, am pus pachetul de margarina intr-o craticioara pe foc sa se topeasca. Dupa ce s-a topit am adaugat apa si rahatul. L-am lasat sa se topeasca putin, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand bucatelele de rahat au inceput sa devina translucide, am oprit focul si am adaugat si esenta de rom, apoi am turnat peste amestecul de biscuiti si am inceput sa framant, pana  s-a omogenizat bine si s-a desprins de castron. Atentie la rahat care este fierbinte cand il punem peste biscuiti, sa nu va frigeti!
Eu cu folia alimentara m-am cam certat,  ca se lipeste peste tot numai unde trebuie nu, asa ca am desfacut pungi de sandwich-uri mai maricele si cu ele am lucrat.
Am presarat deasupra foliei putina nuca de cocos (voi puteti sa puneti si cacao sau zahar pudra), si am pus cu lingura din compozitie. Am inchis folia peste galmele de compozitie si am modelat prin ea, pana am ajuns la forma dorita. Aveti grija sa nu ramana spatii goale, ca o sa se rupa la taiere! Am dat la rece de seara pana dimineata, afara ca este iarna (vara il punem fara grija la frigider).
Din cantitatea asta mi-au iesit cinci bucati de salam de 22-25 cm. Deci daca nu va trebuie atata, injumatatiti cantitatile.
Cand l-am taiat, am dat din nou marginile feliilor prin nuca de cocos.

Este o excelenta prajitura de post!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu