joi, 24 mai 2012

BRIOSE APERITIV

Potrivite pentru orice tip de petrecere, gustoase si de efect, si tare apreciate de copii. Si de ce sa nu recunoastem spornice si economicoase.

Necesar : 5 oua, 200 g salam uscat, 200 g salam cu sunca, 200 g branza sarata, 2 ardei verzi, 2 ardei rosii, 1 legatura de patrunjel, 15-20 masline negre mari (sau feliate), 2-3 fire de ceapa verde, 500 ml lapte dulce (sau batut), 600 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lg de condimente pentru cartofi prajiti de la Galeo (sau pentru pizza), sare si piper.
Le-am tocat marunt pe  toate.  Am batut oualele cu un praf de sare, apoi am turnat   laptele cate putin,  si  faina amestecata cu praful de copt.  Am omogenizat bine, am mai adaugat un praf de piper, lg de condimente si tocatura, mestecand bine.
Am folosit formele de savarine si hartiute de briose mai micute, pe care le-am umplut cam trei sferturi. Nu uitati ca este praf de copt in compozitie, deci ea va mai creste la copt.
Am dat la cuptorul incins pentru 20-25 min.

Observatii: Din cantitatile astea mi-au iesit cam 70 briose. Puteti face briosele astea cu absolut orice aveti prin frigider si care se preteaza la cuptor.










 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu