Acum este momentul sa va strangeti foile de vita de vie, pentru la iarna, daca va plac sarmalutele invelite cu ele. Daca va lasa ploaia !
Necesar: 800 g carne tocata de pui, foi de vita, 100 g orez, 4 cepe mari, 5 rosii coapte, 1 legatura patrunjel, 2 lg condimente pentru sarmale, sare si piper.
Necesar: 800 g carne tocata de pui, foi de vita, 100 g orez, 4 cepe mari, 5 rosii coapte, 1 legatura patrunjel, 2 lg condimente pentru sarmale, sare si piper.
Am amestecat carnea cu 2 cepe, tocate marunt si cu orezul spalat bine, apoi cu condimentele si patrunjelul tocat. Am gustat de sare si piper. Foile le-am spalat, desi sunt in mod aproape continuu, spalate de Dumnezeu, de 2 saptamani (parca suntem la Londra, dar nu stiu de ce clopotul de la manastirea de langa mine, parca nu suna a Big Ben).
Am pus o craticioara cu apa pe foc si cand a dat in clocot, am scufundat pentru scurt timp toate frunzele odata. Le tinem in apa fierbinte, doar cat sa fie maleabile si nu sa se rupa. Le-am scos, le-am lasat sa se scurga si sa se raceasca un pic, apoi le-am taiat coditele si m-am apucat de rulat. Am pus umplutura pe foaie, am adus marginile peste ea, apoi am rulat. Am pus in cratita in care le-am fiert, vreo treifrunze proaspete de vita de vie pe fundul ei, si deasupra sarmalutele. Am pus apa pana le-a acoperit si am dat la fiert pe ochiul cel mai mic. Cand au fost gata, am facu un sos, calind ceapa cu rosiile tocate, am pus peste sarmale, am pus capacul si l-am mai dat odata in clocot.
Am pus o craticioara cu apa pe foc si cand a dat in clocot, am scufundat pentru scurt timp toate frunzele odata. Le tinem in apa fierbinte, doar cat sa fie maleabile si nu sa se rupa. Le-am scos, le-am lasat sa se scurga si sa se raceasca un pic, apoi le-am taiat coditele si m-am apucat de rulat. Am pus umplutura pe foaie, am adus marginile peste ea, apoi am rulat. Am pus in cratita in care le-am fiert, vreo trei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu