marți, 13 decembrie 2011

CIORBITA DE COASTA AFUMATA DE PORC

Necesar: coasta afumata de porc, 6 cartofi mari, 4 morcovi, 5 cepe, 2 ardei rosu, 1 legatura leustean, bors, bulion, sare.

Am curatat si taiat cuburi cartofii, feliute rotunde morcovii, maruntel ceapa si fasii ardeiul rosu. Coasta afumata am taiat-o bucati (eu nu o spal). Am pus totul in oala cu presiune de 6 l si am umplut-o cu apa, cam 80 %, altfel, iese odata cu aerul si lichid. Intr-o jumatate de ora era fiarta si fluiera de zor. Am deschis-o dupa ce s-a linistit si am adaugat borsul fiert separat si bulionul. Am lasat sa dea un clocot si am gustat de sare. Am oprit focul si am adaugat leusteanul (de la congelator).

Observatii: Daca nu aveti bors, puteti acri ciorba si cu sare de lamaie (cam 1 lg si jumatate la oala de 6 l).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu