Atentie la cantitati! La mine se executa multa salata!!!
Necesar: 4 kg cartofi, 1 kg morcovi, 1 kg castraveti murati, 1 kg gogosari murati, 300 g masline negre (mai putin sarate), 2 borcane de mazare, optional 1 bucatica de carne de porc (cam 400 g), sare, piper, maioneza.
Eu pun la fiert cartofii si morcovii, cu tot cu coaja, spalati bine. In alta cratita pun si bucatica de carne la fiert. Intre timp toc cubulete marunte, gogosarii si castravetii si ii pun la scurs intr-o strecuratoare. Pun mazarea de la borcan intr-o alta strecuratoare si o pun sub jet de apa sa o clatesc. Fac si maioneza (care nu mi s-a taiat niciodata ! J), sa fie pregatita! Cartofii fierti, curatati de coaja, ii toc cuburi micute. La fel si morcovii. Carnea fiarta o toc si pe ea in cubulete (cam de 0.5 cm). Intr-un vas mare amestec toate “cuburile” si mazarea, apoi sarez si stropesc un pic cu ulei. Adaug maslinele, spalate si scurse, sa nu-mi innegreasca salata, apoi trei sferturi din cantitatea de maioneza si amestec bine. Aranjez pe un platou mare (de prezentare), restul in casolete, ca se depoziteaza mai bine in frigider. Deasupra repartizez restul de maioneza si fac decorul, dupa inspiratie! Folositi si cele doua albusuri fierte, care date prin razatoarea marunta, imita foarte bine zapada.
Observatii: Daca nu mancati carne de porc, se poate face foarte bine si cu carne de pui (piept, pulpa).
Reteta pentru maioneza o gasiti aici: http://vulpeacofetar.blogspot.com/2011/12/maioneza-pentru-salate.html.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu