miercuri, 7 decembrie 2011

GOGOSARI CU SOS DE MUSTAR

Necesar:  3 kg gogosari, 1 cana otet, 1 cana zahar, 1 cana ulei, 500 g mustar dulce gros,  1 lg  rasa sare, 1 lg piper boabe, 1 lg boabe de mustar, 3 foi de dafin.
Se spala si se curata gogosarii de cotoare si de seminte. Se taie feliute.  Intr-un vas incapator, mai inalt,  se pun toate la fiert , mai putin  gogosarii. Cand lichidul da in clocot, se introduce cate o transa de gogosari (cat sa fie acoperiti de lichid), si se lasa cam 10 minute, pana se inmoaie bine. Se repeta operatiunea de  cate ori este nevoie.  Se scot intr-un vas, pana se termina toti gogosarii. Se pun imediat in borcane, presand un pic sa nu ramana spatii goale, si se toarna deasupra sosul de mustar.
Se pot folosi si ca salata si ca garnitura.
Observatii: Nu va speriati daca vi se pare ca se taie sosul cand este pe foc! Se repara cand veti incepe sa puneti gogosarii la fiert.
La fel, peste iarna, nu aruncati borcanele daca vi se pare ca s-a taiat mustarul in ele. Nu s-au stricat, asa se separa mustarul, totul este ca,  inainte de servire, dupa ce ati scos din borcan gogosarii,  sa mestecati un pic  in ei.
Eu nu pun nici un pic de conservant in ei si nu se strica nici daca este cald. Am servit ultimii gogosari in mustar facuti anul trecut in septembrie, anul asta, in mai, de ziua mea.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu