luni, 26 decembrie 2011

PRAJITURA CU CREMA DE CIOCOLATA

Am incercat si  varianta cu ciocolata a prajiturii cu crema de vanilie!

Necesar: blat : 6 albusuri, 7 lg zahar, 6 lg apa rece, 4 lg faina, 1 plic praf de copt.
Crema : 100 ml lapte, 6 galbenusuri, 2 lg faina, 7 lg zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g unt/margarina, 2 lg cacao.
Glazura: o ciocolata alba sau nuca de cocos.

Se bat albusurile spuma cu zaharul si apa pusa lg cu lg. Se adauga faina amestecata cu praful de copt.  Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie si peste ea. Se coace in cuptorul incins pentru 15-20 min. Atentie: se face repede si fiind un blat de albusuri se arde usor, deci verificati mereu!

Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul, faina si cacaua. Se adauga laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca mereu sa nu se lipeasca, pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se amesteca bine cu untul, apoi se da la racit. Se intinde crema rece pe blatul racit. Deasupra ar fi trebuit sa rad ciocolata alba, dar cum a "disparuse" intre timp, m-am multumit cu nuca de cocos. Se pune la frigider pentru cateva ore. Se taie doar la momentul servirii si se pastreaza la frigider .









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu