De mult voiam sa incerc placinta asta, (luata de pe blogul Laurei Sava) dar nu am apucat. Ei, de data asta nu am avut incotro, cand am deschis pachetul de foi si acestea erau facute praf din start.
Necesar: 1 cana de ulei, 1 cana de zahar, 1 pachet de foi de placinta, 1 pahar de smantana sau iaurt, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua, 1 lamaie, 1 esenta de rom, cateva stafide, sirop de zahar ars.
Am rupt foile de placinta dezghetate in bucatele mici. Am batut oualele cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, iaurtul sau smantana, si praful de copt stins cu lamaie. Am adaugat si esenta de rom si am amestecat bine. Am pus amestecul intr-o tava de aluminiu, deasupra am presarat cateva stafide si am dat-o la cuptor cam 30-40 min, pana s-a rumenit deasupra.
Pana s-a copt placinta am facut un sirop de zahar ars, din 7-8 lg de zahar si trei pahare de apa. Zaharul nu trebuie sa se arda! Dupa ce se topeste caramelul se mai lasa pe foc pana scade putin. Dupa ce am scos placinta din cuptor am pus siropul cate putin, sa-i las timp placintei infierbantate si insetate sa-l absoarba. Am lasat la racit si am taiat-o a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu