O sa va dau reteta de maioneza pe care o fac eu vreo 16 ani, fara sa mi se fi taiat macar o data.
Necesar: 4 oua (2 fierte, 2 crude), 1 borcan de 400 g mustar dulce, zeama de la o lamaie intreaga, 1 l ulei, sare
Pun intr-un castron mare de mixer toate galbenusurile, si cele crude si cele fierte. Deasupra pun tot borcanul de mustar si toata zeama de lamaie si o lgta de sare. Mixez pana se omogenizeaza si apoi incep sa adaug uleiul, putin cate putin, pana termin toata sticla. La sfarsit bat spuma albusurile crude ramase si le adaug si pe ele in maioneza, cate putin, sa o subtiez un pic.
Va asigur ca nu se taie!
Observatii: Cantitatea asta "industriala" este pentru aproximativ 9 kg de salata de boeuf. Puteti face mai putina utilizand jumatate din cantitati. De fapt, cantitatea de maioneza este data de cantitatea de ulei, asa ca va opriti cand credeti ca aveti suficienta maioneza.
Observatii: Cantitatea asta "industriala" este pentru aproximativ 9 kg de salata de boeuf. Puteti face mai putina utilizand jumatate din cantitati. De fapt, cantitatea de maioneza este data de cantitatea de ulei, asa ca va opriti cand credeti ca aveti suficienta maioneza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu