marți, 29 noiembrie 2011

CIORBA DE SALATA


O ciorba delicioasa de post.

Necesar pentru oala de 8 l: 10 cartofi mari , 3 morcovi, 3 cepe, 1 salata mare, 1 legatura marar proaspat, 3 oua (daca o faceti in perioada de frupt, adica de dulce), bulion.

Cartofii se taie cuburi mai mari sau mai mici, dupa bunul plac, ceapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica. Toate se pun la fiert, si cand sunt gata,  se adauga si salata spalata bine si desfacuta in foi, taiata suvite . Se acreste cu bors,  dat in clocot separat (merge si cu sare de lamaie daca s-a terminat borsul!). Se adauga bulionul (cateva lg dupa gust), 3 lg ulei si se adauga sare daca mai trebuie. Se lasa sa dea in clocot si dupa ce se opreste focul, se adauga si mararul tocat.

Daca faceti ciorba asta in afara postului, bateti trei oua bine si amestecati in ele cateva fire de marar tocat.  Faceti din ele o omleta pe care o taiati suvite si o adaugati la ciorba, cand e gata si da in clocot. Serviti fierbinte cu ceapa verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu