joi, 24 noiembrie 2011

PRAJITURA CU PRUNE SI PIERSICI

Asta este o reteta mai veche, de asta vara,  cand aveam toate fructele la indemana.

Necesar: 5 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 pachet de margarina Unirea, 1 cana lapte, 5 plicuri zahar vanilat,  1 plic praf de copt, 1 lg coaja de lamaie, 2 cani faina, 1 lgta scortisoara, 5 piersici si 15 prune mari.
Se spala bine fructele si se taie felii.  Se topeste margarina la microunde (30 sec) si se bate bine cu zaharul si galbenusurile. Se adauga laptele, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi faina si praful de copt.  Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, si se aranjeaza deasupra fructele taiate. Ca sa nu se duca la fund, dati prin faina fructele,  cu partea care se aseaza pe compozitie, sau puneti fructele cand prajitura este pe jumatate coapta.
Eu am folosit tava de la cuptor care nu este deloc inalta, asa ca nu aveau unde sa se duca la fund, si oricum imi place cand se "ingroapa" un pic fructele in prajitura, pentru ca arata foarte bine la taiat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu