duminică, 13 noiembrie 2011

PLACINTA CU SPANAC

Necesar: 2 kg spanac proaspat, 250 g branza feta, 3 cepe mari, foi de placinta, 1 ou.

Se toaca ceapa maruntel si se caleste. Spanacul se spala bine, se toaca si se pune peste ceapa, la calit si el. Se lasa un pic la racit si se amesteca cu branza feta sfaramata cu mana. Se face o foaie de placinta din 500 g faina, 1 praf de sare, 1 pahar cu apa, ½ pahar ulei, si se framanta bine. Se intinde foaia cat tava in care veti face placinta si se inteapa in cateva locuri cu furculita. Se stropeste cu putin unt topit, apoi se intinde spanacul bine. Deasupra si intinde a doua foaie pe care o ungem bine cu un ou batut si o intepam din loc in loc. Dam la cuptorul incins pentru 30 min.

Daca nu aveti timp sa faceti foaia sau aveti déjà in casa foi cumparate, puneti cate patru foi, si sub si deasupra spanacului, stropite cu ulei.
Este un excelent aperitiv care se poate transforma intr-unul de post folosind branza tofu si fara sa mai ungem cu ou.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu