duminică, 13 noiembrie 2011

PLACINTA CU DOVLEAC

Placinta o faceti cu cat dovleac vreti voi, in functie de cum va place placinta, mai plina sau mai subtirica. Cum mie imi place plina am avut o jumatate de dovleac (cam 3 kg).

Necesar: 3 kg dovleac, 300 g zahar ,2 lgte scortisoara, 100 g nuca taiata marunt, foi de placinta (cumparate, daca nu aveti timp sa faceti).

Se rade dovleacul si se caleste cu zaharul, iar la sfarsit dupa ce am oprit focul adaugam si scortisoara.  Daca dovleacul este zemos, punem la scurs intr-o strecuratoare (zeama nu o aruncam, o putem folosi la alta prajitura) . Intindem trei foi de placinta stropite intre ele cu o lgta ulei, apoi intindem jumatate din dovleacul calit si presaram jumatate din nuca deasupra. Peste dovleac punem alte trei foi stropite cu ulei si jumatatile ramase, de dovleac si nuca. Ultimul strat va fi format din alte trei foi de placinta, stropite cu ulei, si intepata din loc in loc. Punem la cuptor cam 30 min.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu