duminică, 5 februarie 2012

CARTOFI CU USTUROI LA CUPTOR


Necesar: 1,5 kg cartofi mai mici, 2 capatani usturoi, 1 lgta sare,  4 lg ulei, 1 cescuta apa, 2 lg verdeata uscata.

Am taiat cartofii felii mai groase si i-am pus la fiert. Cand au fost trei sferturi gata, i-am scurs si i-am pus intr-o tava de sticla si i-am bagat in cuptorul incins, stropiti pe deasupra cu 2 lg de ulei, si acoperiti cu o folie de aluminiu. Dupa 20 min, i-am scos si i-am stropit cu un sos facut din usturoiul pisat, 1 lgta de sare, 2 lg ulei, apa si verdeata uscata.  Eu am pus maghiran si oregano, voi puneti ce va place. I-am bagat inapoi cu folia de aluminiu deasupra pentru 10 min, dupa care am scos-o  si i-am mai lasat alte 10 min sa se usuce putin.
Am servit cu aripioare picante.





Un comentariu: