O minunata prajitura de origine turceasca, cu care am dat chiar si turcul pe spate!
Inainte se gaseau taitei speciali pentru cataif, si am pierdut o groaza de timp gandindu-ma cum sa-i gasesc, in timp ce merge foarte bine si fideaua scurta.
Inainte se gaseau taitei speciali pentru cataif, si am pierdut o groaza de timp gandindu-ma cum sa-i gasesc, in timp ce merge foarte bine si fideaua scurta.
Necesar: 2 pachete de fidea de 300 g, 1 cutie de frisca Hulala de 500g, 100g unt/margarina, 350ml apa, 350g zahar, 200g nuca macinata, 2 esente rom, cateva stafide, 1 lgta coaja de lamaie, 1 lgta coaja de portocala, 2 plicuri zahar vanilat.
Se incalzeste un pic tava aragazului si se unge bine cu unt. Se presara in strat subtire fideaua si se pune la cuptor sa se rumeneasca. Se verifica mereu pentru ca se ard usor si se amesteca, sa se rumeneasca uniform. In timpul asta se face pe foc un sirop din apa si zahar, care dupa ce da in clocot, se toarna peste fidea in tava si se introduce iar la cuptor. Se va lasa acolo pana se trage tot siropul si se umfla fideaua, dar dupa 10 min se stinge cuptorul si se lasa tava inauntru cu usa deschisa. Turnam deasupra si cele doua esente de rom. Cat se umfla in pene fideaua, batem frisca cu zaharul vanilat. Scoatem tava din cuptor si aranjam pe o tava ( eu pun direct in casolete, ca stau mai bine la frigider, avand si capac) un rand de fidea, se presara coaja de lamaie si portocala, apoi un rand generos de frisca, nuca, si se repeta operatiunea. Se da pentru minim o ora la rece. Este o prajitura savuroasa, usoara si spornica!!!
Observatii: Puteti sa caramelizati putin nuca sau doar s-o prajiti putin, si o sa aiba un gust excelent. Puteti pune si fistic, migdale sau alune.
Arata tare apetisant!!:)
RăspundețiȘtergere