miercuri, 5 octombrie 2011

PRAJITURA CU MORCOVI SI BEZEA

Necesar:  5 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 pachet de margarina Unirea, 1 cana lapte , 5 plicuri zahar vanilat,  1 plic praf de copt, 1 lg coaja de lamaie, 2 cani faina, 1 lgta scortisoara, 10 morcovi mari si dulci, ½ cana nuci (optional).
Se rad morcovii  si se calesc cu jumatate de cana de zahar,  ca merele pentru placinta. La sfarsit se adauga scortisoara si se pune compozitia la racit.
Se topeste margarina la microunde (30 sec) si se bate bine cu zaharul si galbenusurile. Se adauga laptele, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi faina si praful de copt. Se pune la cuptor pentru maxim 30 min, sa fie trei sferturi copt blatul. Se scoate, se repartizeaza uniform morcovul  calit, apoi nuca si se toarna deasupra bezeaua din albusurile batute tare cu 2 lg zahar pudra. Se mai pun in cuptor pentru cateva minute, pana se intareste bezeaua deasupra. Se scoate si se pune la racit. Se taie rece, decorata sau nu.
Observatii: Faceti cu incredere prajitura, au fost oameni care  au crezut ca este cu dovleac!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu