miercuri, 5 octombrie 2011

PRAJITURA ZEBRA TARCATA

Necesar: 5 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 pachet de margarina Unirea, 1 cana lapte, 1 esenta de vanilie, 5 plicuri zahar vanilat,  1 plic praf de copt, 1 lg coaja de lamaie, 2 cani faina, 1 lg cacao, coloranti alimentari.
Se topeste margarina la microunde (30 sec) si se bate bine cu zaharul si oualele intregi . Se adauga esenta, laptele, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi faina si praful de copt. Se imparte compozitia in patru. Una se lasa alba, a doua se amesteca cu lingura de cacao, celelalte doua cu cate o lg de colorant alimentar (lichid). Se pune in tava tapetata cu hartie in ordinea care doriti. Eu am pus ca baza compozitia cu cacao, apoi pe cea alba, si intercalate celelalte doua. Apoi am luat un bat pentru  frigarui si am tras dungi sa se intrepatrunda culorile (ca in poza).  Se pune la cuptor pentru  30 min – 45 min. Se scoate si se pune la racit. Se taie rece.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu