miercuri, 5 octombrie 2011

PRAJITURA CU MERE SI BEZEA

PUTETI COMANDA AICI
Necesar: 5 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 pachet de margarina Unirea, 1 cana lapte, 5 plicuri zahar vanilat,  1 plic praf de copt, 1 lg coaja de lamaie, 2 cani faina, 1 lgta scortisoara, 10 mere mari.
Se rad merele si se calesc cu zahar (jumatate de cana),  ca pentru placinta. La sfarsit se adauga scortisoara si se pun  la racit.
Se topeste margarina la microunde (30 sec) si se bate bine cu zaharul si galbenusurile. Se adauga laptele, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi faina si praful de copt. Se pune la cuptor pentru maxim 30 min, sa fie trei sferturi copt blatul. Se scoate, se repartizeaza uniform merele calite si se toarna deasupra bezeaua din albusurile batute tare cu 2 lg zahar pudra. Se mai pun in cuptor pentru cateva minute, pana se intareste bezeaua deasupra. Se scoate si se pune la racit. Se taie rece, sa aiba timp sa apara deasupra prajiturii, peste bezea, brobonelele  de sirop de la mere.
Observatii: Excelenta! A doua zi blatul prajiturii este si mai fraged!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu