vineri, 7 octombrie 2011

PRAJITURA ZEBRA

Necesar: 5 oua, 1 cana zahar, 150 ml ulei, 1 cana apa calda, 1 praf de copt, 2 lg cacao, 2 cani faina, 1 esenta de vanilie, 1 esenta de rom, 1 lgta coaja de lamaie.
Se separa oualele. Se bat galbenusurile cu zaharul,uleiul si apa calda. Se bat si albusurile bine cu 2 lg zahar si se incorporeaza in compozitia de mai sus. Dupa ce se adauga faina amestecata cu praful de copt, se imparte compozitia in doua parti egale. Una ramane alba si se amesteca cu esenta de vanilie si coaja de lamaie, a doua se amesteca cu esenta de rom si cacaua. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun alternativ cate 2-3 lg din fiecare compozitie, incepand din mijlocul tavii (una in mijlocul celeilalte), pana se termina compozitiile. Se dau pentru minim 30 min la cuptor, pana trece testul scobitorii.
Observatii: se poate glazura cu o glazura (scuzati pleonasmul!) de lamaie, adica 3-4 lg zeama de lamaie si 2 lg de zahar pudra, frecate bine.  Se mai pot pune in ea si stafide si nuci, si in general,  orice va trece prin cap, sau mai bine zis prin mana.





 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu